έμβλημα sadness.gr
sadness.gr || θρόισμα των φύλλων
Το αλφάβητο


Αλλαγή. Ωραίο πράγμα να αλλάζεις. Όχι να αλλοιώνεις το χαρακτήρα σου αλλά να αντιλαμβάνεσαι πράγματα που ήταν μπροστά σου και δεν τα είχες δει.

Βάρος. Το να σηκώνεις το σταυρό και για τους δυο. Μέγα λάθος και άδικο.

Γιατί. Βομβαρδίζεσαι από εκατομμύρια γιατί. Ψάχνεις να βρεις την εξήγηση για σημάδια που σου χαράκωναν τη ψυχή αλλά αρνιόσουν να τα αντιληφθείς.

Δυστυχία. Να συνειδητοποιείς ότι ζούσες σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο που όμως εσύ μόνος σου είχες πλάσει.

Ευτυχία. Η στιγμή που θα βρεθεί ένας φίλος και θα σε κάνει να αντιληφθείς ότι ζεις και δε πέθανες αλλά και που δε θα προσπαθήσει να βάλεις σε κουτί τις αναμνήσεις σου.

Ζωή. Μια βόλτα στη βροχή. Που ελάχιστοι την έχουν κάνει γιατί φοβούνται να μην τσαλακωθεί το πουκάμισο. Τρομάρα τους, δε γνωρίζουν ότι κρύβει ένα σώμα στο οποίο φωλιάζει μια νεκρή ψυχή.

Ήλιος. Οι αχτίδες της συνείδησης που σου ζεσταίνουν την καρδιά και σου επιτρέπουν να τελειώσεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου χωρίς να σε διακόψει αυτή, η συνείδηση.

Θύμηση. Αν εύκολα αναπολείς, τότε δε φταις. Γιατί για τους ένοχους είναι ένας από τους δαίμονες τους η θύμηση.

Ισως. Η προσμονή αν θα ξαναγυρίσει. Αλλά και η προσμονή της συγνώμης που ποτέ δεν θα απαιτήσεις.

Καημός. Το ότι συνεχίζεις να νοιάζεσαι για αυτόν που σε πλήγωσε.

Λάθος. Το ότι είχες πειστεί ότι ζεις σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και δεν προσπάθησες να τον βιώσεις.

Μοναξιά. Αυτό που ξέρεις ότι βιώνει μακριά σου. Γιατί είσαι ο δαίμονάς της. Θα μπορούσε να είναι και η Μαγκιά. Γιατί ξέρεις ότι κανείς άλλος δε θα της προσφέρει ψυχή..

Νίκη. Λέξη που δεν ταιριάζει σε αυτούς που αγαπούν. Γιατί η αγάπη δεν είναι μάχη.

Ξέρω. Την αλήθεια πλέον. Το πιο πικρό όμως είναι ότι πλέον γνωρίζεις ότι και αυτή ξέρει πως έχεις αντιληφθεί το ψέμα της.

Ονειρο. Να κάνεις μια νέα αρχή�μαζί της.

Πόνος. Να μη θέλεις να σβήσεις τίποτε από το παρελθόν.

Ρίγος. Να σε συγκινεί ακόμη η θύμηση της γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν ήξερες αν ήταν αληθινή.

Σκάφος. Να το πάρεις και να ανοιχθείς στο πέλαγος ψάχνοντας για μια νέα Ιθάκη με την προσμονή ότι θα συναντήσεις πάλι αυτή.

Τιμή. Να μη χάνεις την αξιοπρέπειά σου. Αλλά και να μην προσπαθείς να τη δικαιολογήσεις για να τη προστατέψεις στα�μάτια τα δικά σου

Υπάρχω. Όχι γιατί το οφείλεις σε κάποιον αλλά γιατί πάντα θα περιμένεις το κλειδί στην εξώπορτα.

Φόβος. Πλέον το αύριο δε το φοβάμαι. Γνωρίζω ότι αυτό με φοβάται. Διότι ξέρει ότι θα γίνει και αυτό παρελθόν όπως και τόσα άλλα αύριο�

Χαρά. Να αισθάνεσαι ότι είσαι ο δαίμονάς της, η συνείδηση της. Όχι για να τυραννιέται αλλά για να μην πληγώσει ποτέ κανέναν άλλο.

Ψέμα. Ο αγγελικός κόσμος που είχες πλάσει αποφεύγοντας να δεις τα αυτονόητα.

Ωρα. Η αδυναμία σου αλλά και αυτό που σε κρατά στη ζωή. Να συνεχίζεις δηλαδή την αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ξαναδείς το άλλο σου μισό. Αν και ποτέ δεν σε είδε έτσι..