H τέχνη ..

- Η συγγραφική δραστηριότητα είναι ένα απ' τα πιο σημαντικά καθήκοντα ενός καλλιτέχνη, γιατί τον οδηγεί να προσφέρει στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τις κατακτήσεις της ερευνάς του.
- Το ίδιο και η νηφάλια έκφραση απόψεων και γνωμών για σημαντικά ζητήματα που κάθε φορά τίθενται και τα οποία άπτονται της ειδικότητας ή των ενδιαφερόντων του.
- Η συγγραφική μας λοιπόν δραστηριότητα είναι, κατ' αρχήν, άσκηση πολυφωνίας, αφού δεν προσπαθεί ύπουλα και ανέντιμα να εμποδίζει τον οποιονδήποτε να εκφράσει τις απόψεις του.
- Προσπαθεί ακόμη να γράψει τηρώντας τους στοιχειώδεις γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες της ελληνικής γλώσσας:
δεν βάζει τελεία, για παράδειγμα, κάθε είκοσι αράδες νομίζοντας ότι έτσι κάνει επίδειξη καλλιέπειας και δεν υποχρεώνει τον αναγνώστη της να αναζητά αγωνιωδώς υποκείμενο και αντικείμενο για να κατανοήσει τα γραφόμενα.
- Η συγγραφική μας λοιπόν δραστηριότητα γίνεται αφιλοκερδώς κι εκ του περισσεύματος της καρδίας και της κενής μας τσέπης.
- Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να προσπορίσει οφέλη εκεί που οι νόμοι αποκλείουν την επικερδή συγγραφή.
- Δεν ταυτίζει το πνεύμα με την απλυσιά, την αχτενισιά, την οσμή της ποδαρίλας και τα άφιλτρα τσιγάρα, αλλά πιστεύει ότι η ευγένεια του πνεύματος μπορεί να αντικατοπτρίζεται στη μορφή, κατά το αρχαίον "οία μορφή, τοιάδε ψυχή".
- Η συγγραφική μας λοιπόν δραστηριότητα κρίνει, αλλά δεν προσβάλει.
- Συζητεί, αλλά δεν υβρίζει.
- Δεν αφήνει έξω απ' την κριτική της την προσωπική ζωή και διαμορφώνεται με βάση ερωτικές διαθέσεις, συμπλέγματα, συμφέροντα και απογοητεύσεις από αποτυχημένες επιδιώξεις ανόδου του παρελθόντος.
- Αν τώρα ο καλόπιστος αναγνώστης ρωτήσει ποιος κάνει ολα αυτά τα άθλια που η συγγραφική μας λοιπόν δραστηριότητα δεν κάνει, η απάντηση είναι απλή και πρόδηλη: κανείς

- Απλές υποθέσεις εργασίας είναι, για να καταδειχθεί δια του αρνητικού παραδείγματος η θετική πλευρά του αντικειμένου μας.
- Και μια ακροτελεύτεια παρατήρηση:
- Η συγγραφική μας λοιπόν δραστηριότητα γνωρίζει πού και πότε πρέπει να σταματά.
- Κι αν κρίνει ότι είπε όσα είχε να πει και ότι μετά από κάποιο σημείο απλώς θα επαναλαμβάνει τον εαυτό της ξέρει να σιωπά ευσχήμως και να βάζει το κατ' αυτή, τελεία. Και παύλα. Aλλωστε αυτή δεν έχει να γεμίσει ορισμένο αριθμό σελίδων...

Για τον λόγο αυτό μου έλεγαν ότι η ελεημοσύνη μερικές φορές θυμίζει τον τυφλό που έχει κακό οδηγό.
Mα τα λεφτά όταν μοιράζονται απερίσκεπτα μπορούν να κάνουν κακό αντί καλού, παρασύροντας εκείνους που ωφελούνται από την ευεργεσία αποκλειστικά προς την ξενοιασιά και τεμπελιά.

Kι εμείς τεμπέληδες δεν ήμεθα.

EAN EΠIΘYMEITE NA ENIΣXYΣETE OIKONOMIKΩΣ TΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ "SADNESS.GR"
EINAI ΔIAΘEΣIMOΣ O KATΩΘI TPAΠEZIKOΣ ΛOΓAPIAΣMOΣ:

TPAΠEZA: EMΠOPIKH EΛΛΑΔOΣ (COMMERCIAL BANK OF GREECE)

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

APIΘMOΣ ΛOΓAPIAΣMOY: 49342322
BIN: EMPOGRAA
IBAN: GR7301201410000000049342322

Προσφορές δεκτές και μέσω :

Στον λογαριασμό paypal :
Name: Emmanouil Georgopoulos
E-mail: anthropomastoras@hotmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες και ειδοποίηση παραλαβής καταθέσεώς σας, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.